Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu govorio je u intervjuu za „El Pais“ o tome šta će se dogoditi ukoliko Panatinaikos odluči da ne igra u elitnom takmičenju naredne sezone.

Nakon odluke Evrolige da poništi sezonu i da sledeće sezone u Evroligi i Evrokupu učestvuju isti timovi, košarkaška javnost se ne stišava.

Iz atinskog kluba su najavili mogućnost da odustanu od učešća u Evroligi, čime se otvara jedno slobodno mesto za ekipe koje su priželjkivale da budu deo elite naredne sezone – u prvom redu su to Virtus i Partizan.

Bertomeu je prokomentarisao najavu Panatinaikosa.

„Nije prvi put da čujemo to od njih. U odnosu sa Panatinaikosom treba imati strpljenja, treba im dati prostora za dijalog, a onda ćemo videti. U Panatinaikosu veoma dobro znaju da van Evrolige ne postoji neki dobar scenario za njih. Ukoliko se desi da istupe iz lige, priključićemo drugi tim. Pre nekoliko godina smo imali Beneton, Montepaski“, rekao je Bertomeu.

On je dodao i da Virtus iz Bolonje ima jasan plan ukoliko se oslobodi mesto u Evroligi.

„Virtus nam je jasno stavio do znanja da želi da igra Evroligu, naročito otkada je Segafredo njihov sponzor. Imaju plan da izgrade arenu sa 15.000 mesta u Bolonji. Želimo još jedan italijanski tim u Evroligi. To je važna zemlja za nas“, objasnio je prvi čovek elitnog takmičenja.

Sezona u Evroligi prekinuta je 12. marta, a odluka o konačnom poništavanju doneta je 25. maja, kada je saopšteno i da će u Evroligi i Evrokupu igrati isti timovi.

(pinnbet.rs)