Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa u današnjem meču protiv Filipina imala dobar pristup, „ozbiljan koliko je mogao da bude“.

„Imali smo dobar pristup, ozbiljan koliko je mogao da bude. To je najvažnije što smo tražili od igrača, odradili su to. Znamo smo da će treća utakmica ključna, pripremamo se za najveću bitku. Znamo šta treba da uradimo, svi igrači su u dobrom stanju, pa i Bjelica koji se vratio. To je dobar znak za nas“, rekao je Đorđević posle utakmice.

Srbija je bila ubedljiva i u drugom meču D grupe na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je pred punom dvoranom u Fošanu pobedila Filipine sa 126:67.

Selektor je kazao da Srbija poštuje svakog protivnika, da protiv svakog igra najbolje šta može, a potom je i naveo šta misli o Filipinima.

„Pokazali su brzinu, ali im nedostaje kvalitet. U odnosu na evropske ekipe koje igraju jaku fizičku košarku, to je problem“.

Đorđević nije bio zadovoljan zbog poteza jednog košarkaša Filipina koji je u finišu meča grubo faulirao Marka Gudurića.

„Ne volim prljave poteze. Ne volim kada deluje kao da želite da povredite igrača. Mora da se igra jako i muški, ali fer. To ja tražim od svojih igrača, to tražim i od protivnika. Tako se ne tretira protivnik“, rekao je Đorđević.

Srbija i Italija će u sredu odlučiti koja će od te dve selekcije zauzeti prvo mesto u grupi.

„To je veliki izazov za nas. Igrali smo sa njima u poslednjih 15 dana, znamo ih, poštujemo ih… Ove dve utakmice ovde su odigrali mnogo bolje nego te tokom priprema. Imaju neka važna imena ponovo u timu, to su Galinari i Datome pre svih. Znaju dobro da igraju košarku, odlično šutiraju… Protiv Filipina su pokazali da su u formi. Moramo da budemo oprezni, moramo da damo sve od sebe da bismo pobedili“, zaključio je Đorđević.

(pinnbet.rs)

Povezani članci

13. marta 2020. in Vesti, Košarka

OGLASILA SE NBA LIGA: Prekid će trajati najmanje 30 dana

Zbog pandemije koronavirusa utakmica NBA lige neće biti 30 dana. Čelnici najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu doneli su tu odluku…
Više
12. marta 2020. in Vesti, Košarka

BOBI ODIGRAO PARTIJU NBA KARIJERE: Uvek mi je lepo da vidim Jokića

Boban Marjanović odigrao je najbolji meč u NBA karijeri i to protiv Nikole Jokića. Njegov Dalas Maveriks bio je ubedljiv…
Više
12. marta 2020. in Vesti, Košarka

ZVANIČNO: Suspendovane sezone Evrolige i Evrokupa!

Evroliga suspendovala je sezonu u svim takmičenjima na neodređeno vreme, nakon što je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila pandemiju koronavirusa!…
Više