Japanac Rjoju Kobajaši upisao se zlatnim slovima u istoriju novogodišnje turneje „Četiri skakaonice“, pošto je sa sva četiri trijumfa došao do titule na prestižnom takmičenju.

Kobajaši je postao tek treći u istoriji, posle Svena Hanavalda i Kamila Stoha, koji je do trofeja stigao sa sve četiri pobede.

Mladi Kobajaši je bio dominantan u Obersdorfu, Garmišpartenkirhenu i Insbruku, a niko mu ništa nije mogao ni u nedelju u u austrijskom Bišfshofenu.

Do pobede u Bišofshofenu Kobajaši je došao skokovima od 135 i 137,5 metara, čime je oduvao konkurenciju i pokazao da je nedodirljiv, a to mu je donelo 282 poena.

Iza njega su se našli Poljak David Kubacki i Austrijanac Štefan Kraft, dok se ma četvrtom mestu našao Nemac Štefan Leje.

Ujedno, pobedom na novogodišnjoj turneji „Četiri skakaonice“ Japanac se učvrstio na liderskoj poziciji u Svetskom kupu, pa ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Poljaka Pjotra Žilu.

Kada je reč o generalnom plasmanu, Kobajaši je sakupio ukupno 1.098 bodova, 62 više od Markusa Ajzenbihlera i 83,9 više od Štefana Lejea.

GENERALNI PLASMAN NOVOGODIŠNJE TURNEJE:

  1. Rjoju Kobajaši 1098
  2. Markus Ajzenbihler 1035,9
  3. Štefan Leje 1014,1
  4. David Kubacki 1010,8
  5. Roman Kudelka 1006,3

(pinnbet.rs)

Povezani članci

17. januara 2019. in Vesti, Ostali sportovi

TREĆI PORAZ ORLOVA: Srpski rukometaši izgubili i od Nemačke

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od domaće Nemačke sa 31:23 u utakmici poslednjeg petog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu.…
Više
16. januara 2019. in Vesti, Ostali sportovi

PRVA POBEDA ORLOVA: Naši rukometaši posle mnogo muka slomili Koreju

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Koreju sa 31:29, u četvrtom kolu Grupe A Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj. Izabranici…
Više
14. januara 2019. in Vesti, Ostali sportovi

PORAZ ORLOVA: Srpski rukometaši izgubili i od Brazila na Svetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od Brazila sa 24:22, u trećem kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" su…
Više