Pred početak nove sezone Denver Nagetsi imali su medija dan, a Nikola Jokić je govorio o predstojećim pripremama, MVP nagradi i saradnji sa Džamalom Marejem na parketu.

Vratio se Jokić na početak svoje NBA misije. Kaže da mu je sada znatno lakše uoči priprema za novu sezonu. 

„Znao sam da će biti teško, bila mi je prva godina i borio sam se za mesto i ulogu u timu. Čak je i druge godine bilo tako. Ali sada znam šta da očekujem, znam šta ćemo raditi, poznajem svoje saigrače, trenere… Mislim da će sada biti opuštenije. Pokušaću samo da igram i da uradim šta je potrebno kako bih pomogao saigračima da svi budemo bolji“, rekao je Jokić.

Jokić je rekao da uopšte ne razmišlja o individualnim nagradama.

„To je nešto što dolazi uz dobre igre i pobede celog tima. To nije nešto što, ja lično, jurim i za šta igram. Ja treniram i igram samo za tim“.

Jokić ima sjajnu saradnju na parketu sa Džamalom Marejem, ali kaže da njima dvojici to dolazi spontano i da nema potrebe da uvežbavaju svoju igru posebnoi.

„To dolazi samo od sebe kroz igru. Imamo dobru hemiju u timu. Imam takav odnos sa više igrača. Ali Džamal i ja imamo loptu najviše u rikama i zato mediji i navijači najbolje vide tu našu saradnju, ali imamo je i sa drugim igračima“, zaključio je Nikola Jokić.

(pinnbet.rs)

Povezani članci

27. maja 2020. in Vesti, Košarka

KRAJ I ZA ABA LIGU: Nema više košarke ni na Jadranu

Regionalna košarkaška ABA liga se neće nastaviti. Klubovi ABA lige su imali video-konferenciju u vezi sa tekućom sezonom. Međutim, nakon…
Više
26. maja 2020. in Vesti, Košarka

PEŠIĆ PRAVI MOĆNU BARSU: Kalatesu 5,5 miliona dolara za tri godine

Grčki plejmejker Nik Kalates predstojećeg leta biće najtraženiji košarkaš Evrope. Tamošnji novinar Jurohupsa Nikos Varlas javlja da je Barselone već…
Više
25. maja 2020. in Vesti, Košarka

GOTOVO JE! Evroliga i Evrokup se ne nastavljaju

Sezona u Evroligi i Evrokupu je završena. Prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu je predložio klubovima da se sezona suspenzuje, a…
Više