Nemanja Gordić je postao prvo pojačanje Partizana, a odmah zatim usledilo je i drugo – iz Sasarija je došao američki krilni centar Rašon Tomas.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri u razgovoru za „Sportski žurnal“ pričao je kako su tekli pregovori, ali i kako su propali sa pojedinim igračima iz Srbije, koje je prevashodno želeo.

„Rašon Tomas je došao Partizan jer će imati prostora da se razvija. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, Vonamejker, Miler, Lendejl, Marinković… Onda mi je rekao: ‘Možda je najbolje da idem tamo gde mogu da budem najbolja verzija sebe’. Tri puta sam pričao s njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija“, rekao je Trinkijeri.

Pre Tomasa u Humsku 1 stigao je Nemanja Gordić, što je tema koja je posebno otvorila Trinkijerija.

„Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli kako su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić.

Govorio je Trinkijeri i o brojnim stativama koje je Partizan pogodio dosad, kada je u pitanju prelazni rok.

„Bilo ih je 10 do 12. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko izbacivao s nje. Jednom je lopta i ušla pola metra, ali sudija nije video“.

To je bio Dragan Milosavljević.

„On je bio metar u golu. Probao sam čak i da prodam kuću na moru da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni“, zaključio je Andrea Trinkijeri.

(pinnbet.rs, Foto: Starsport)

Povezani članci

6. septembra 2019. in Vesti, Košarka

AMERIKANCI HVALE ORLOVE: Srbi od košarke prave umetnost

- Američki mediji kao da se utrkuju ko će više da nahvali reprezentaciju Srbije. "Orlovi" su odavno pozicionirani kao drugi…
Više
6. septembra 2019. in Vesti, Košarka

NEMILOSRDI ORLOVI: Srbija pregazila i Portoriko!

- Košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila prvu pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Kini i gotovo obezbedila mesto u…
Više
6. septembra 2019. in Vesti, Košarka

DIVAC PRIMLJEN U KUĆU SLAVNIH: Ne primam poklone, osim zlata sa Mundobasketa

- Vlade Divac ušao je među besmrtne. Legendarni srpski košarkaš, nekada uspešni reprezentativac, sada generalni menadžer Sakramento Kingsa, zvanično je…
Više