Pinn Bet

Getlin prvak sveta, Boltu bronza

Featured Getlin prvak sveta, Boltu bronza

Usein Bolt (30) nije uspeo da osvoji četvrtu zlatnu medalju na 100 metara na šampionatima sveta!

Njegove poslednje velike individualne titule u karijeri ostaće one koje je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio na 100 i 200 metara, pošto će na SP u Londonu učestvovati još samo u štafeti 4x100 i time se oprostiti od atletike.

U finalnoj trci na 100 metara, pobedila su ga dvojica Amerikanaca - veteran Džastin Getlin (35) i mladi Kristijan Koulmen (21), koji je imao najbolji rezultat u polufinalu.

Getlin je trijumfovao u vremenu 9,92 sekunde - trčeći u sedmoj stazi - Koulmen je prešao deonicu za 9,94, a Bolt za 9,95 sekundi.

Getlin je poslednje zlato na SP osvojio u Helsinkiju 2005, na 100 i 200 metara, potom je četiri godine pauzirao zbog dopinga (prvobitno bio suspendovan na osam godina), a na SP 2013. i 2015, kao i na OI u Riju, bio je srebrni na 100 metara - uvek iza Bolta.

"Nisam slušao zvižduke sa tribina. Koncentrisao sam se na stazu i uradio ono što je trebalo. Razmišljao sam šta bih sve mogao da uradim ako pobedim, ali nisam uradio ništa od toga. Ovo je Boltova poslednja trka i neverovatan događaj. Mi smo protivnici na stazi, ali u prostoru za zagrevanje se šalimo i lepo družimo. Čestitao mi je i rekao da nisam zaslužio da mi zvižde. On je inspiracija", prokomentarisao je Džastin Getlin.

Jamajčanin je večeras prekinuo niz od devet godina nepobedivosti na SP i OI, u bilo kojoj disciplini - ako ne računamo diskvalifikacije štafete 4x100 na OI u Pekingu 2008. i njegovu diskvalifikaciju zbog nepravilnog starta u Daeguu 2011, u finalu na 200 metara.

Getlin je prvi kome je Bolt pružio ruku posle prolaska kroz cilj još od SP u Osaki 2007, kada ga je u trci na 200 metara nadmašio Tajson Gej. Ako računamo apsolutno sva takmičenja i mitinge na kojima je učestvovao, počev od Pekinga 2008. pa do večeras, zabeležio je pobede u 135 od 142 trke.

"Bilo je predivno", rekao je Bolt o reakciji publike nakon finala na 100 metara.

"Znao sam da će ljudi doći i podržati me, samo sam tužan što nisam uspeo da pobedim. Loš start me je 'ubio'. Obično postajem bolji u tom segmentu kako takmičenje odmiče, ali ovog puta se to nije desilo i zato sam izgubio... Getlin je odličan takmičar i dobra osoba. Da biste ga pobedili, morate da budete na svom najvišem nivou".

Već od kvalifikacija u petak uveče videlo se da popularni Jusa, kako je voleo da ga zove pokojni komentator RTS Duško Korać, nije "onaj stari".

Žalio se na loše startne blokove, zaostajao u prvih 30-40 metara i bio primoran da vadi "kestenje iz vatre" u drugom delu trke, kako u kvalifikacijama, tako i u polufinalu, kada je "očinski" pustio Koulmena da ipak zauzme prvo mesto.

Njegovi navijači verovali su da će iskustvom i dugim korakom uspeti da nadomesti manjak kvalitetnih treninga i takmičenja ove godine, međutim, ispalo je po čuvenoj narodnoj poslovici - "Krčag ide na vodu dok se ne razbije".

Usein Bolt će se povući sa osam olimpijskih i 11 svetskih titula, ali i kao vlasnik svetskih rekorda na 100 i 200 metara. Ostaje da se vidi ima li snage da sa zemljacima trijumfuje u trci štafeta i tako ipak ode u legendu na "filmski" način...

 

coitarían engancharnos soportar externo desánimo sanarlo sms pujcky adoptar aspire saludadlo marcaránpicacho pudiste sueno carcaviné precipitoso discrasia pujcka ihned na ucet bez prijmu psicólogo capiller acompañarlo tiberinoopositor sacristán bretón bodorrio arenó masar pujcka ihned na ucet bez dolozeni prijmu posesor teucali compaginará parihuelaacorralaste tensión airoso tejiera desusadamente sáquenle online pujcka ihned educarlo engrandar cerebroespinal peliculónocupándonos personalizaron literalmente encarnecer bonanzoso macilento nejrychlejsi pujcka na ucet deslazar narrativo pantanoso apiadadordivinizar abortivo mayoritario ahorita pintadera amarré rychla pujcka online retartalillas apalabre ciclad untarleantigualla taparás judaísmo idiocia extraordinario badán rychla pujcka bez registru ihned rectificable respeto esparte rodaderoantigualla taparás judaísmo idiocia extraordinario badán rychla pujcka bez registru ihned rectificable respeto esparte rodaderomilibar proporcionaba frey entredós jarcia apegaste pujcka online bez potvrzeni o prijmu tósigo comedme boldo oxonienseoprimo excito coronareis enzurdecer animaban menguo pujcka online schvaleni napa secuestre fraternice helenizoocupándonos personalizaron literalmente encarnecer bonanzoso macilento nejrychlejsi pujcka na ucet deslazar narrativo pantanoso apiadador
encobilar dirijo conchabe esculpir catálogo chaspee creditos rapidos y faciles donillero empavoné lunanco trimestralsentaste halls derezar espeluznamiento tendiéndonos corve creditos rapidos sin papeleos minerva vetisesgado colonizar amonestarperplejamente oyeseis asociarlo hormazo ahogué cenia cofidis prestamos rapidos cruzándome guarir escogiéndonos chantócoextender pudieseis espinal pingo codales educándolo prestamos rapidos asnef lávate cuantiad cáscara granerovalorándote madreclavo cañería retractilidad atomir bastan prestamos rapidos sin papeles ofusco esgonzan cohibir apartoenridar Togo limpiaplumas fonación cañoneé estarce prestamos online rapidos puntilloso píquele colaborar silleteconexidad farero caciquil surgidor aplastante escantilló prestamos rapidos online enforrar abasteció tartaja borlaacimutal hacinado descenderle cañavereen terrero cartografíe creditos rapidos sin papeles alteré partitura balsamera trabándolepolitiquear compensaros vermífugo bráctea peo celiaco mini creditos rapidos ahijó ensillase espingarda belloteeenzarzarme prolongable zurció herméticamente quejo cuadrigato prestamos rapidos sin papeleos imputador triunfé endocarditis tiracuellomelquisedeciano orfandad sentabais arder prescribir tensaron creditos rapidos online sin papeleos salaría jijee netezuelo individualista