Novak Đoković govorio je posle pobede nad Pablom Karenjom Bustom o svojim problemima sa povredom i osvrnuo se na zadovoljstvo igranja pred publikom.

“Nisam se dobro osećao pre nego što sam došao na teren.Imao sam peh na zagrevanju, morao sam da se postaram o nekim fizičkim problemima, ali što sam više igrao bolje sam se osećao. Ne želim da umanjim njegovu dobru igru. On je set i po bio bolji teniser i bilo mi je toliko potrebno da bih došao u komfornu fazu i počeo da igram kako znam i umem. Par poena je napravilo preokret, spasao sam neke brejk lopte u trećem setu i to je bilo krucijalno. Obojica smo mogli da pobedimo, bio je veoma izjednačen meč i obojica smo imali šanse, iako je na kraju bilo 3-1”, rekao je Đoković novinarima posle meča.

Đoković nije hteo previše da otkriva o stanju svoje povrede

“Imao sam probleme sa vratom i ramenom, to mogu da vam kažem, ne želim da se više udubljujem u to. I dalje sam u žrebu i ne želim previše da otkrivam. Kada mi se telo zagrejalo osećao sam se bolje i bol je bio umanjen”, kazao je Novak koji je otkrio da je tokom promene strana jednom prilikom jeo urme, koje “već neko vreme jede”.

Bolovi nisu bili naivni tokom dana i Novak se nada da neće biti slično za dva dana.

“Imao sam peh na zagrevanju (pre meča) danas i moj fizio Miljan (Amanović) i zvanični fizio ATP su se time bavili skoro dva sata, pokušavajući da me osposobe za igru. Bilo je čupavo, nisam znao da li ću moći da igram, ali na kraju smo uspeli to da rešimo. Ne želim da ulazim previše u detaljisanje, ali ima vremena da se oporavim. Imao sam neke slične situacije u karijeri i taj jedan i po dan do polufinala, u petak)je dovoljan. Danas sam se osećao odlično od sredine meča do kraja meča, bez tih bolova. Nadam se da će biti u redu”, dodao je Đoković.

On je izrazio zadovoljstvo što ponovo igrao pred publikom i istakao da makar pet ljudi bilo na stadionu mnogo znači.

Takođe je na konstataciju novinara da velika trojka uvek dobija neizvesne mečeve, Đoković priznao da ih to verovatno odvaja od ostalih i da on Federer i Nadal teraju jedan drugog da budu bolji i idu do krajnjih granica.

(pinnbet.rs)