Najbolji teniser sveta Novak Đoković oporavlja se od korona virusa, kojim je zaražen tokom humanitarnog turnira Adria Toura, čiji je bio organizator.

Srpski as je pre pet dana saopštio da su PCR testovi koje su uradili njegova supruga i on negativni, nakon što su deset dana proveli u samoizolaciji.

Nakon oporavka počeće pripreme za povratak na teren, budući da je ATP objavio da će se teniska sezona nastaviti polovinom avgusta.

Prema rasporedu prvi turnir biće u Vašingtonu 14. avgusta, a zatim slede masters u Sinsinatiju, 22. avgusta, koji je predviđeno da se igra u Njujorku, pa US Open (31. avgust), turnir u Kicbilu (8. septembar), mastersi u Madridu (13. septembar) i Rimu (20. septembar) i Rolan Garos (27. septembar).

Đoković je i pre nego što se zarazio koronom napomenuo da će najverovatnije propustiti američku turneju, odnosno US Open, a sudeći prema rasporedu koji je objavljen na njegovom sajtu, sada je i definitivno da neće igrati do kraja septembra.

Naime, u kalendaru stoji da će prvi naredni turnir na kome će nastupati biti Rolan Garos.

Taj grend slem trebalo je da se igra tradicionalno krajem maja u Parizu, ali zbog pandemije Covid-19 organizatori su ga pomerili za jesen. On bi trebalo da počne 27. septembra. Dakle, Novak će u odbranu teniskog trona i poena na ATP listi krenuti iz Evrope.

Novak je na Rolan Garosu osvojio samo jednu titulu, i to 2016. godine, kada je i kompletirao sva četiri grend slema.

Prošle godine je poražen u polufinalu od Austrijanca Dominika Tima rezultatom 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7, pa će u 2020. braniti 720 ATP poena.

(pinnbet.rs)