Oči bokserskog sveta u noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu bile su uprte u Los Anđeles, u kojem smo videli revijalnu borbu dvojice velikana ovog sporta – Majka Tajsona i Roja Džonsa Juniora, a ishod ovog humanitarnog meča je posle osam rundi odlukom sudija bio – remi.

U prve dve runde Džons je uglavnom kružio oko Tajsona inicirajući klinč svaki put kada bi “Gvozdeni Majk pokušao da skrati distancu i uputi kombinacije. U četvrtoj rundi Džons je krenuo agresivnije, ali je pred kraj runde Tajson imao nekoliko dobrih udaraca u telo.

Duel je čitavim tokom obilovao klinč-situacijama, koje je sudija Rej Korona morao da prekida. Ipak, u petom periodu Džons je imao verovatno i najopasniju sekvencu, kada je sredinom runde uputio kombinaiju od četiri udarca, ali nije uzdrmao Tajsona.

U poslednje dve runde Tajson je bio konkretniji i očigledno je “lovio” nokaut, na radost njegovih brojnih fanova, ali na kraju do njega nije došao.

Na kraju je jedan sudija bodovao nerešeno 76:76, drugi 80:76 za Džonsa, a treći 79:73 za Tajsona.

Meč dvojice bokserskih ikona u Stejpls centru održan je u osam dvominutnih rundi, tokom kojih su bokseri imali nešto veće rukavice, a po inicijativi obojice boksera, bilo je jasno da su ga obojica shvatili kao profesionalni duel i nisu prikazali išta što bi ukazalo na to da se radi o revijalnom meču.

Čitava priredba organizovana je na veoma visokom nivou, uz muzičku pratnju popularnih muzičara poput Snup Doga, Lil Vejna, Viza Kalife, Frenč Montane i mnogih drugih, a sve ste mogli da pratite u direktnom i ekskluzivnom prenosu na Sport klubu 1.

U “co-main event” borbi popularni Jutjuber Džejk Pol je prilično brutalnim nokautom u drugoj rundi slavio protiv nekadašnjeg NBA plejmejkera Nejta Robinsona.

Bio je to neslavan bokserski debi za bivšeg osvajača takmičenja u zakucavanjima na Ol-Star vikendu, a Pol je stigao do druge profesionalne pobede u ringu.

Uzdrmao je Pol prvo Robinsona i poslao ga na pod na startu druge runde, ali se bivši košarkaš vratio u meč. Međutim, ubrzo je usledio snažan “overhend” Pola i duel je bio okončan žestokim nokautom.

U ostalim uvodnim borbama Amerikanac Džermejn Ortiz je u meču lake kategorije bio bolji od boksera iz Ugande Sulejmana Segave tehničkim nokautom u sedmoj rundi, a u duelu poluteškaša Šveđanin Badu Džek je slavio protiv Amerikanca Blejka Mekernana jednoglasnom odlukom sudija nakon osam rundi.

(pinnbet.rs)