Srpski košarkaš Nikola Jokić dva puta je bio negativan na koronavirusa, ali zbog problema sa kojima se suočava u pokušaju da otputuje u Sjedinjene Države nije zajedno sa Denver Nagetsima otišao u Orlando, gde će se igrati ostatak sezone.

Pre dve nedelje je potvrđeno da je Jokić zaražen koronavirusom, a uprkos tome očekivalo se da će biti u avionu zajedno sa ostalim saigračima kada dođe vreme za put na Floridu. Trener Nagetsa Majk Maloun je prošle nedelje istakao da se nada i očekuje Jokića u Orlandu, međutim, portparol tima nije želeo da komentariše gde se srpski centar trenutno nalazi, iako izvori iz lige kažu da još nije stigao u SAD.

“Koliko sam čuo od njega, oseća se sjajno, jedva čeka da se vrati”, rekao je Maloun prošle nedelje.

NBA liga je od Jokića tražila dva negativna testa u Srbiji, kao i potom dva kada se vrati u SAD pre nego što dobije dozvolu da putuje sa Nagetsima.

U dosadašnjem delu sezone srpski reprezentativac je imao prosek od 20,2 poena, uz 10.2 skokova i 6,9 asistencija po utakmici, pre nego što je takmičenje prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Ostatak sezone biće odigran u Orlandu, a prve utakmice zakazane su za 31. jul.

(pinnbet.rs)