Sejduba Suma ima ponudu iz američke MLS lige, saznaje Telegraf.

Tim povodom Suma je u minula dva dana bio oslobođen treninga ekipe, kao i utakmice Partizana sa Javorom, uz dozvolu trenera Aleksandra Stanojevića, jer su preko posrednika i fudbaler i dva kluba u konstantnoj komunikaciji. Za sada su razmenjena “pisma o namerama” i sve tri strane pokušavaju da utanače eventualnu saradnju, ali nije baš sve tako jednostavno, jer je pandemija korona virusa značajno limitirala finansije u fudbalu.

Crno-beli su početkom zimskom prelaznog roka bili pri stavu da Suma ne može da napusti klub ispod 3.000.000 evra obeštećenja, ali trenutno nije poznato koliko Partizan trenutno “ceni” Gvinejca, dok se ime kluba svesno čuva daleko od očiju javnosti.

Jer, pomenuta liga jedna od retkih iole atraktivnih, koja je otvorena za transfere (od 10. februara do 4. maja), pa je i “upliv” agenata veliki, a samim tim je i mogućnost da se posao “pokvari” daleko veća.

Ovo inače nije prvi put ove zime da postoji interesovanje za Sumu, još tokom priprema u Turskoj trener Aleksandar Stanojević i prvi čovek sportskog sektora Ivica Iliev su otkrili da je klub imao dve ponude za fudbalera, ali da su obe odbijene, jer je procenjeno da je potreban timu, a ni Gvinejac nije bio srećan onim što mu je ponuđeno.

Ovoga puta je ispoštovana želja igrača da se cela situacija sa pričom iz Amerike razmotri, ali ne bi bilo iznenađenje da Suma ipak ostane u Humskoj do leta, kada prelazni rok traje dosta duže i mnogo je veći izbor mogućnosti, odnosno klubova “u ponudi”.

(pinnbet.rs)